ورق کامپوزیت ضد حریق، ویژگی ها و مزایای آن

ورق کامپوزیت ضد حریق / نسوز چیست؟
5/5 - (1 امتیاز)

ورق کامپوزیت یکی از انواع متریال ها و مصالح ساختمانی مدرن است که به دلیل سبک بودن، مقاومت بالا، تنوع طرح و رنگ به عنوان پرطرفدارترین متریال برای نمای ساختمان و دکوراسیون داخلی شناخته می‌شود. این پنل ها هم در ساختمان های مسکونی و ویلاها کاربرد دارند و هم در ساختمان ها و محیط های تجاری و صنعتی. اما یکی از چالش های اصلی استفاده از آن ها در محیط های صنعتی و تجاری، مقاومت آن ها در برابر آتش و حرارت است! اگر شما هم قصد دارید از پنل های کامپوزیت برای پوشش ساختمان محل کارتان استفاده کنید و با این چالش مواجه شده اید، تا انتهای این مطلب با ما باشید. چون قصد داریم به معرفی ورق کامپوزیت ضد حریق و ویژگی های آن بپردازیم و این دغدغه شما را برای همیشه حل کنیم!

ورق کامپوزیت ضد حریق چیست؟

ورق کامپوزیت ضد حریق که با اسامی دیگری مثل ورق کامپوزیت  FR و ورق کامپوزیت نسوز نیز شناخته می‌شود نوعی از ورق های آلومینیومی است که هسته آن از مواد مقاوم در برابر آتش مانند اکسید منیزیم یا مواد معدنی غیرقابل اشتعال ساخته می‌شود. این ورق ها همانطور که از نامشان پیداست در مقابل آتش و حرارت، مقاومت بیشتری نسبت به ورق های معمولی دارند و به این ترتیب می‌توان گفت مانع از گسترش آتش می‌شوند. از همین رو جهت نصب در ساختمان های صنعتی و تجاری بهترین گزینه هستند.

ویژگی های ورق کامپوزیت ضد حریق

از مهمترین ویژگی های ورق های کامپوزیت نسوز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • مقاومت بالا در برابر آتش: کامپوزیت در حالت کلی جزو متریال های مقاوم در برابر آتش و حرارت است، اما مقاومت نمونه های ضد حریق به نسبت بیشتر بوده و تاخیر بیشتری در انتقال حرارت و گسترش آتش دارند.
  • دوام و طول عمر بالا: تنها عاملی که ممکن است باعث تغییر شکل پنل های کامپوزیت شود، حرارت مستقیم است. حال این که پنل های ضد حریق بخاطر مقاومت و استحکام بالایی که دارند حتی در معرض آتش و حرارت مستقیم نیز دچار تغییر شکل نمی‌شوند. از طرفی روکش های این پنل ها نیز جنس بخصوصی دارد و در مقابل پوسته شدن بسیار مستحکم است و همین باعث می‌شود تا قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی مثل باران، برف، اشعه های خورشید و … در طولانی مدت، آسیبی به آن ها نزند.
  • عدم تولید گازهای سمی: در تولید ورق های کامپوزیت معمولی از ماده‌ای به نام پلی اتیلن استفاده می‌شود که این ماده وقتی در معرض آتش قرار می‌گیرد، دود سمی تولید می‌کند. عدم استفاده از این ماده اولیه در تولید ورق های نسوز سبب شده تا در صورت آتش سوزی، هیچگونه گاز سمی تولید نکنند.
  • استانداردهای بین المللی: این ورق ها معمولا دارای استانداردهایی مثل NFPA 285، BS 476 و EN 13501-1 هستند.

ویژگی های ورق کامپوزیت نسوز

 

مزایای استفاده از ورق های کامپوزیت نسوز

استفاده از کامپوزیت های نسوز در نمای ساختمان ها، دیوارهای داخلی ساختمان های صنعتی و تجاری، ساخت تابلو و … قطعا مزیت های فراوانی دارد که مهمترین آن ها عبارتند از؛

  • افزایش ایمنی ساختمان ها در مقابل آتش سوزی و زلزله
  • کاهش خسارات جانی و مالی در صورت وقوع حوادثی مثل آتش سوزی
  • جلوگیری از انتشار سریع آتش و سرایت به سایر بخش های ساختمان

آیا استفاده از کامپوزیت های ضدحریق به صرفه است؟

کامپوزیت های نسوز بخاطر استفاده از مواد اولیه‌ی خاص، طول عمر و استحکام بالا و دیگر ویژگی های شمرده شده، اغلب با قیمتی گران‌تر از کامپوزیت های معمولی عرضه می‌شوند. ولی توجه داشته باشید که اگرچه هزینه خرید اولیه‌ی این ورق ها بیشتر است، اما استفاده از آن ها می‌تواند از بروز خسارات جبران ناپذیر جلوگیری کند. بنابراین در پاسخ به این سوال باید گفت: استفاده از این ورق های کامپوزیت نوعی هزینه پیشگیرانه محسوب می‌شود و باعث صرفه جویی هزینه های بازسازی و تعمیرات خواهد شد.

برای اطلاع از قیمت ورق کامپوزیت ضد حریق کلیک کنید.

کاربرد ورق کامپوزیت ضد حریق

 

سخن پایانی

ورق های کامپوزیت ضد حریق یک گزینه ایمن و استاندارد برای نمای ساختمان ها محسوب می‌شوند که با ویژگی های منحصر به فردشان، امنیت ساختمان ها را به میزان چشمگیری افزایش می‌دهند. اگرچه قیمت این ورق ها بیشتر از ورق های معمولی است، اما مزایای آن در برابر خطرات احتمالی، ارزش هزینه‌ی بیشتر را دارد. بنابراین اگر به ایمنی و استحکام ساختمان‌تان اهمیت می‌دهید، حتی لحظه‌ای در خرید این ورق ها تردید نکنید. جهت اطلاع از قیمت و خرید می‌توانید از طریق شماره 91018018-021 با کارشناسان گروه تجاری معماری کیان در ارتباط باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *