ورق کامپوزیت یکی از متریال های پرکاربرد در نمای ساختمان است که بر اساس نوع پوشش به انواع گوناگون تقسیم میشود و بسته به نوع پوشش نیز ویژگی های مختلفی ارائه میدهد. PVDF، FEVE و پلی استر سه نوع اصلی پوشش های ورق کامپوزیت هستند که در ادامه این مقاله به صورت کامل به بررسی آن ها خواهیم پرداخت. پس اگر در زمان خرید پنل های کامپوزیت نمیدانید کدام پوشش آن را انتخاب کنید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
برای مشاهده لیست قیمت ورق کامپوزیت کلیک کنید.
فهرست مطالب
Toggleانواع پوشش های ورق کامپوزیت
پوشش ورق کامپوزیت یکی از موارد مهمی است که پیش از اقدام برای خرید این متریال باید حتما درباره آن اطلاعات کافی داشته باشید. زیرا همانطور که در مقدمه بحث گفته شد، نوع پوشش پنل های کامپوزیت ویژگی ها و موارد استفاده آن را تعیین میکند! در حال حاضر کامپوزیت های موجود در بازار از لحاظ نوع پوشش سطح به سه دسته تقسیم میشوند؛
کامپوزیت با پوشش PVDF (پلی وینیل دین فلوراید)
PVDF یکی از بادوامترین و مقاومترین انواع پوشش در ورق های کامپوزیت است که به دلیل داشتن ویژگی های منحصر به فرد، معمولا در نمای بیرونی ساختمان ها استفاده میشود. این نوع پوشش در اصل نوعی رزین خاص متشکل از مواد پلیمری و عنصر فلوئور است که مقاومت بسیار بالایی در مقابل شرایط جوی، اشعه ماوراء بنفش، شرایط اسیدی و قلیایی دارد.
علاوه بر موارد گفته شده، کامپوزیت های PVDF دارای دو لایه رنگ هستند! به عبارت دیگر در تولید این ورق ها، ابتدا یک رنگ آستر از نوع پلی اورتان بر روی لایهی آلومینیومی اجرا شده و پس از آن یک لایه رنگ دیگر روی آن اضافه میشود، در نهایت لایه رزین یا همان PVDF بر روی کار مینشیند.
ویژگی های کامپوزیت PVDF
- مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی نامساعد
- مقاومت در برابر اشعه UV
- ثبات رنگ
- مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی
- قابلیت شستشو و نظافت آسان
کاربرد: مناسب برای نمای بیرونی ساختمان های تجاری، اداری و مسکونی، به ویژه در مناطقی با شرایط جوی سخت.
کامپوزیت با پوشش FEVE (فلورو اتیلن وینیل اتر)
پوشش FEVE نوعی دیگر از پوشش های باکیفیت ورق کامپوزیت است که ترکیبی از ویژگی های PVDF و پلیاستر را ارائه میدهد. بعضی از افراد این نوع کامپوزیت را با نام Nano-PVDF نیز میشناسند، چون از یک پوششPVDF به اضافه یک لایه سوم تشکیل شده و همین باعث میشود از لحاظ ساختار مولکولی با دیگر رزین های عادی متفاوت باشد. این پوشش علاوه بر مقاومت بالا، تنوع رنگ بیشتری دارد و برای طراحی های خاص و محوطه داخلی ساختمان ها (دکوراسیون داخلی) استفاده میشود.
ویژگی های کامپوزیت FEVE
- دوام رنگی بالا
- انعطاف پذیری بالا
- مقاوم در برابر ترک خوردگی
- سطح براقتر نسبت به پوشش PVDF
- مقاوم در برابر مواد شیمیایی
کاربرد: مناسب برای پروژه های خاص و مدرن، پروژه های نما و دکوراسیون داخلی.
کامپوزیت با پوشش پلی استر
پوشش پلی استر یک لایه رنگ معمولی است که بدون هیچ لایه محافظی، روی لایهی آلومینیومی اجرا میشود. این نوع پنل های کامپوزیت اقصادیترین گزینه ها هستند که به دلیل نداشتن لایه محافظ، مقاومت زیادی در برابر شرایط جوی ندارند و معمولا بعد از گذشت مدتی دچار تغییر رنگ و شکل میشوند. به همین دلیل هم فقط برای محیط های داخلی و فضاهای سرپوشیده که در معرض نور آفتاب یا دیگر عوامل طبیعی نیستند، استفاده میشوند.
ویژگی های کامپوزیت پلی استر
- قیمت مناسبتر نسبت به دو مدل قبل
- تنوع رنگی نسبتا بالا
- مناسب برای فضاهای داخلی
- مقاومت کمتر در برابر عوامل محیطی
کاربرد: مناسب برای دکوراسیون داخلی، فضاهای کمتنش و پروژه های اقتصادی.
همچنین بخوانید؛ بهترین ورق کامپوزیت نما
سخن پایانی
در نهایت و در پاسخ به این که کدام یک از انواع پوشش های ورق کامپوزیت بهتر است؟ باید گفت: ورق کامپوزیت با پوشش های مختلف، بسته به نیاز پروژه، انتخاب متفاوتی خواهد داشت. اگر به دنبال بالاترین مقاومت و دوام برای نمای بیرونی ساختمان هستید، قطعا پوشش PVDF بهترین گزینه خواهد بود. اگر جلوه براقتر و تنوع رنگ بیشتر مدنظر شماست، پوشش FEVE میتواند گزینهای مناسب باشد. اما اگر به دنبال یک گزینه اقتصادی برای فضاهای داخلی هستید، میتوانید پوشش پلیاستر را انتخاب کنید، هرچند که اگر نظر ما را بخواهید استفاده از این نوع پنل های کامپوزیت را زیاد توصیه نمیکنیم!
حالا که با انواع پوشش ورق کامپوزیت، ویژگی ها و کاربرد آن ها آشنا شدید، میتوانید برای خرید انواع ورق های کامپوزیت با قیمت مناسب (قیمت کارخانه) همراه با گارانتی معتبر، با کارشناسان ما تماس بگیرید.