فهرست مطالب
Toggleکرتن وال
در دنیای مدرن امروز طراحی نمای خاص و منحصر به فرد از مهمترین اولویتهای کارفرمایان است.اولین جلوه بصری هر ساختمان نمای خارجی آن است بنابراین بهتر است طراحی نمای ساختمان به صورت اصولی انجام شود .باید توجه داشت که در کنار بهرهمندی از طرحی زیبا، نمای ساختمان باید برآورده کننده نیازهای دیگری چون برقراری ارتباط با مخاطبان، همخوانی با فرهنگ و اقلیم و هماهنگی با بافت و بستر طراحی باشد.
یکی از اهداف شرکت گروه تجاری معماری کیان، طراحی و ارائه نماهای ساختمانی بوده است که در کنار جذابیت های بصری با بهره مندی از جدیدترین متدهای ساختمانی و استفاده از مصالح مناسب علاوه بر تامین نیازهای اولیه پروژه، ارزش افزودهای برای ساختمان و کاربران آن فراهم آورد. همچنین شرکت تجاری معماری کیان با رعایت اصولی چون خوانایی و دوری از زواید، نورپردازی متناسب با کاربری و حجم ساختمان، ایجاد پویایی در طرح نما و در نظر گرفتن ساز موجود بنا سعی در طراحی بهینه با کمترین نیاز به تداخل در سازه ی اصلی و بیشترین تناسب با کاربری و نیازهای پروژه دارد.
امروزه متریال های نوین در صنعت نمای ساختمان جان تازه ای به این صنعت بخشیده است.متریال های رایجی مانند ورق کامپوزیت ، چوب ترمو (چوب ترمووود)، نمای اسپایدر و …. که برای نمای ساختمان ها، نمای فروشگاه ها و دیگر مکان ها مورد استفاده قرار می گیرند.
کرتن وال
اجرای نماهای مدرن در کشورهای پیشرفته، با توجه به طراحی، کاربری و استانداردهای تعریفشده ویژه معماران دورههای اخیر بهعنوان سیستمهای مرسوم در اکثر بناها و برجهای سربه فلککشیده دنیا مورد استفاده قرارگرفته و از جایگاه مهمی در هنر معماری و سیستمها و قوانین شهرسازی برخوردار است.
همچنین باتوجه به گذر زمان و بررسیهای عملکردی این نماها علاوه بر پیروی از زیباییشناسی، دستورالعملهای مشخص و استاندارد های متعددی در روشهای طراحی، محاسبات سازهای و میزان تبادل انرژی این نماها در راستای معماری سبز و حفظ انرژی، تعریف شده که پایه و اساس انتخاب نوع و روش اجرایی آنها می باشد.
امروزه در کشور ما نیز استفاده از این نماها جایگاه خود را پیدا کرده و متخصصین ایرانی با استفاده از دانش روز دنیا در طراحی و اجرای بناهایی با نمای مدرن و بعضاً ترکیب آنها با روشهای سنتی در تغییر مشهود درچهره شهر نقش بسزایی ایفا کرده اند. در توضیحات ذیل به برخی از روشهای اجرایی مرسوم در نماهای کرتن وال اشاره میشود.
سیستم استیک
به ساختاری از نمای کرتن وال اطلاق میشود که در آن پروفیل های طراحی شده به صورت شاخههای برش خورده و تفکیکی (مولیون و ترنزوم) همانند اجرای اسکلت فلزی یک ساختمان اجرا می گردد.بدین صورت که ابتدا مولیونها مانند ستونهای سازه فلزی بر روی تکیه گاه های تعبیه شده(Anchors) نصب، سپس ترنزوم ها یا همان تیر های سازه فلزی بر به وسیله “T connectors”به ستونها اضافه میگردند.در نهایت با نصب سایر ملحقات از قبیل نوارهای لاستیکی و دماغه، شیشه یا سایر مصالح پرکننده نما اجرا میگردند. از خصوصیات مهم این سیستم میتوان به امکان برش و مونتاژ قطعات در محل کارگاه اشاره کرد.
Stick U Channel
در سیستم Stick U Channel نیز هدف کاهش حداکثری خطوط غیر شیشه ای در نما می باشد. مسئله اصلی در این تیپ از نما نگهداری حرکت سطحی شیشه می باشد.در این راستا ابتدا میبایست تغییراتی در ساختار شیشه ایجاد گردد .به همین منظور پروفیلی با نام U Channel بین دو جداره شیشه قرار میگیرد تا محفظهای برای اضافه کردن قطعاتی به نام کلیپس به منظور نگهداری سطوح شیشهای آماده گردد.کیلیپس درواقع عملکردی مشابه با پرشر پلیت دارد با این تفاوت که به جای قرارگیری بر روی سطح پنل دو جداره شیشه بین دو جداره قرار گرفته و موجب اتصال قوی جداره داخلی شیشه با پروفیل میگردد.نکته مهم در این خصوص فشار مضاعف بر روی جداره داخلی شیشه می باشد.
به همین منظور عموماً در تیپ نماهای کرتن وال فریم لس استفاده از شیشههای سکوریت لمینت شده در جداره داخلی شیشه توصیه میگردد.سپس از نوارهای لاستیکی مخصوص و یا چسب مخصوص سیلیکون برای پر کردن محفظه باقیمانده بر روی دماغه پروفیل تا سطح شیشه خارجی استفاده میگردد. سیستم Stick U Channel عموماً بهعنوان یکی از سیستم های سبک و مقرون به صرفه شناختهشده که به لحاظ فنی اجرای آن در ساختمان با ارتفاع بالا توصیه نمیشود و باتوجه به نوع اتصال شیشه و میزان تحمل بار در سیستم Stick U Channel، ابعاد مدولها میبایست بهصورت محدود و در صورت امکان با ارتفاع کم در نظر گرفته شود.
Frame less Stick و Face Cap Stick
در طراحی سیستم مولیون ها برخی طراحان از یک نگهدارنده آلومینیومی خارجی(پرشرپلیت) برای نگه داشتن شیشه در جای خود و درز بندی بهتر استفاده نمودند، که امروزه به سیستم Face cap مشهور می باشد. در این تیپ از نمای کرتن وال از پرشر پلیت به عنوان عامل نگهدارنده حرکت سطحی شیشهها در مولیون و ترنزوم استفاده میگردد. همچنین به لحاظ ایجاد تنوع ظاهری، خصوصیات ناشی از پرشر پلیت، کاور تکپ ها در انواع و اشکال و کاربریهای مختلف در اختیار سلیقه معمار قرار داده میشود.
هدف از طراحی تیپ فریم لس در نمای کرتن وال کاهش حداکثری خطوط غیر شیشه ای در نما می باشد. یعنی تا حد امکان شیشهها به هم نزدیکتر شده و نما بیشتر بهصورت شیشه یکپارچه نمایان گردد. در همین راستا پرشر پلیت و کاور کپ بهعنوان خطوط آلومینیومی حذف میگردند. این سیستم در نماهای فریم لس بهعنوان یکی از روشهای با استحکام بالا و مورد اطمینان شناخته شده است.
در این سیستم شیشهها در کارخانه تولید شیشه بر روی فریم های آلومینیومی آماده شده متصل میگردد و به صورت پنل های آماده در محل پروژه بر روی مدول های تشکیل شده توسط لامل های عمودی و افقی نصب میشود. استفاده از این روش به لحاظ تسریع در اجرای نما نیز نقش بسزایی دارد. لازم به ذکر است در طراحی برخی از شرکتهای تولیدکننده پروفیل های آلومینیومی امکان تبدیل هر یک از مودولها به بازشو های مخفی تنها با اضافه کردن یراق آلات لازم امکانپذیر بوده و نیازی به تولید مجدد این بازشوها نمیباشد. هزینه اجرای این روش تقریباً بالا می باشد.
سیستم Unitized
در سیستم Unitized تقریباً تمامی مراحل ساخت در کارخانه سازنده انجام میگیرد بدین معنی که براساس طراحیهای دقیق انجام شده، نمای ساختمان به قطعات کوچکتری که از نظر وزن و ابعاد قابل جابجایی باشد تقسیمبندی میگردد و کلیه اجزای آن شامل پروفیل ها، گسگت ها، اتصالات و یراق آلات در کارخانه مونتاژ و نهایتاً شیشه و سایر مصالح پرکننده در آن نصب و یونیتهای ساختهشده به محل پروژه حمل میگردند.سپس هر یک از یونیتها در محل مشخص خود با روش هنگ به اتصالات تعبیه شده بر روی بدنه ساختمان در کنار یکدیگر نصب میگردند. این فرآیند می تواند سرعت ساخت و اجرای نماها را به شکل قابل ملاحظه بالا ببرد.
سیستم Unitized نسبت به روش استیک نوپاتر بوده و باتوجه به پیشرفت روز افزون دانش این صنعت و مزایای اجرایی آن روزبهروز به تعداد طرفداران این روش اضافه می شود. یکی از مهمترین مزیتهای سیستم Unitized اجرایی، امکان اجرای نماهای شیشه ای با مدولهای غیر متناوب و یا نامساوی در کنار هم می باشد و همچنین کوتاه بودن مدت زمان پروسه نصب در محل کارگاه نیز، این روش را به لحاظ اجرایی بر دیگر روشها ارجح میسازد.
لازم به ذکر است سیستمهای متعددی در این روش وجود دارد که معمولاً با توجه به نوع پروژه و گستردگی سطح نما امکان طراحی جدید و مختص هر پروژه وجود دارد که البته در تمامی سیستمها از یک اصل واحد پیروی میگردد.در این روش با توجه به محاسبات لازم چند مودول در کنار هم و به صورت یک پنل آماده در کارخانه تولید و پس از نصب شیشه به محل کارگاه منتقل میشود.
تحلیل سلسله مراتبی و انتخاب نوع نمای کرتن وال
فرآیند تحلیل سلسله مراتبی یکی از جامعترین سیستمهای طراحیشده برای تصمیمگیری با معیارهای چندگانه است. این تکنیک امکان فرموله کردن مساله را به صورت سلسلهمراتبی فراهم میکند و امکان در نظر گرفتن معیارهای مختلف کمی و کیفی در مسئله را دارد. این فرآیند گزینههای مختلف را در تصمیمگیری دخالت داده و امکان تحلیل حساسیت روی معیارها و زیر معیارها را فراهم می کند،علاوه بر این بر مبنای مقایسه زوجی بین معیارها، قضاوت و محاسبات را تسهیل می نماید.
این روش میزان سازگاری و ناسازگاری تصمیم را نشان میدهد از مزایای ممتاز این تکنیک در تصمیم گیری چند معیاره می باشد. به علاوه از مبنای تئوریکی قوی برخوردار بوده و براساس اصول بدیهی بنا نهاده شده است.اولین گام در فرایند سلسله مراتبیAHP ایجاد یک نمایش گرافیکی از مساله میباشد که در آن هدف، معیارها و گزینه ها نمایش داده شده است.
گروه تجاری معماری کیان علاوه بر ارائه چوب ترمو ارزان قیمت، تولید کننده انواع ورق کامپوزیت ارزان با قیمت مناسب و کیفیت بالا می باشد.
برای مشاوره و ثبت سفارش لطفا با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
2 دیدگاه دربارهٔ «کرتن وال»
سلام روز بخیر
ممکنه قیمت کرتن وال رو بفرمایید
لطفا با شماره های 02188527278 و 02188522803 تماس بگیرید.