انواع ورق کامپوزیت
انواع ورق کامپوزیت و روش نصب; ورق کامپوزیت آلومینیوم یا آلومینیوم کامپوزیت پانل متریالی نوین و مدرن است که امروزه در میان کارفرمایان نمای ساختمانی و طراحان دکوراسیون داخلی محبوب شده است و متریالی مقاوم و زیبا است که به راحتی میتوان آن را جایگزین دیگر متریال ها کرد.انواع ورق کامپوزیت ارزان قیمت و با کیفیت امروزه در بازار موجود است و میتوان با توجه به نیاز پروژه و فضا آن را تهیه و نصب نمود.
ورق کامپوزیت آلومینیوم :
آلومینیوم کامپوزیت پانل معمولی از ترکیب چندلایه همراه پوشش آلومینیومی تشکیل میشود، که اجزای آن به این صورت است که دو صفحه آلومینیوم روکش شده، سطح هسته پلی اتیلن آن را پوشانده است. همچنین چسباندن این لایه ها به هم، توسط فرایند های شیمیایی و مکانیکی است، که از ورقه ورقه شدن لایه ها جلوگیری میکند.
ورق کامپوزیت آلومینیوم نانو :
ورق کامپوزیت هایی که لایه نانو دارند دارای ویژگی های ضد آلایندگی، مقاومت در برابر آتش، مقاومت در برابر مواد اسیدی و قلیایی و خاصیت خود تمیز کنندگی نیز می باشند. همچنین این ورق ها در مقایسه با ورق های pvdf خاصیت تمیز کنندگی بیشتری دارند و دیگر نگرانی در مورد ساختمان های بلند را ندارند.
ورق کامپوزیت آلومینیوم طیفی (رنگی) :
ورق های آلومینیوم طیفی به دلیل تنوع رنگی که از طبیعت الهام گرفته است حس لطافت رنگ های رنگین کمان را در برابر زاویه ی تابش نور می دهند.
از این رو در دکوراسیون داخلی و خارجی در مکان های عمومی استفاده می شوند.
ورق کامپوزیت آلومینیوم ضدباکتری :
ورق کامپوزیت آلومینیوم ضدباکتری دارای هسته پلی اتیلن با وزن کم و ضدآلاینده است، که ویژگی این نوع ورق کامپوزیت این است که از رنگ ضد باکتری استفاده شده است
که دارای ظاهری زیبا و مطلوب است و در بیشتر مراکز بهداشتی قابل استفاده می باشد.
ورق کامپوزیت آلومینیوم مقاوم در برابر آتش :
ورق کامپوزیت آلومینیوم ضدحریق از هسته پلاستیکی نسوز به همراه دو لایه ورق آلومینیوم تشکیل شده است.این هسته پلاستیکی دارای عنصر ضد آتش می باشد.که به سختی آتش می گیرد، و زمان آتش هیچ گونه گازی از خود ساطع نمی کند .همچنین این ورق آزمایش شده و گواهی کیفیت را دریافت نموده است.
ورق کامپوزیت سالید :
ورق آلومینیوم سالید که از اتصال دو ورق آلومینیومی به همراه ورق موجدار آلومینیومی ساخته شدهاند، جایگزینی ایدهآل برای ورقهای کامپوزیت هستند، چرا که همه مشکلات ورق کامپوزیت را حل کردهاند. این ورقها بعلت عدم وجود پلیاتیلن در جداره میانی آنها در برابر حریق مقاوم هستند و آتشگیر نیستند.
همچنین مقاومت مکانیکی بسیار بالایی را برای استفاده در قطع های بزرگ در نمای ساختمانها تامین می کنند. این ورقها در سطوح آلومینیوم خام، آنودایزد، رنگ شده، پوشش پیوی سی، استیل و یا ورقهای گالوانیزه تولید میشوند. ضخامت اسمی این ورقها از ۴ الی ۲۸ میلیمتر می باشد که این به این معنی است که برای مصارف گوناگون میتوان از ضخامت های مختلف بهره مند شد.
ورق کامپوزیت سالید میتوانند با پوششهایی از سنگ، سرامیک، چوب و یا حتی طرحهای چاپ دیجیتال تهیه شوند که در این مورد مصالحی کم نظیر برای استفاده در نمای ساختمان می باشند. اتصالات این ورقها مشابه ورقهای آلومینیوم کامپوزیت است اما سیستم برش آنها در جهت موج و خلاف جهت ورق موجدار متفاوت است.
نمای کامپوزیت طرح چوب :
این نوع ورق مانند ورق های طرح فلز هست، که برای نمای داخلی و نمای خارجی استفاده می شود.همچنین لایه ورق از جنس لمینت می باشد.
[aparat id=’1Yp4s’]
نصب ورق کامپوزیت :
روش ثابت Fixing :
مرحله اول را زیرسازی می نامند، مجموعه ای شامل پروفیل هایی از جنس آهن در سایزهای 20*40 و 40*40 میلیمتر که روی اسکلت بنا و نما اجرا می شود.ورق ها برای برش، خم کردن و یا پیچ طبق طرح مورد نظر به کارگاه ارسال می شوند.در آخر به وسیله نبشی های آلومینیومی به زیر سازی فلزی متصل می شوند.به دلیل ثابت شدن ورق با پیچ و پرچ بر روی زیرسازی به این روش فیکسینگ میگویند.
مزایای روش فیکسینگ
_ آب بندی بسیار کامل و حرفه ای انجام می شود.
_ در نماهای متوسط و کوچک سرعت اجرا بالاتر است.
_ همچنین امکان جدا سازی و تعویض پانل به شکل جداگانه میسر است.
_ نسبت به روش هنگ هزینه اجرا بسیار کمتر و کیفیت بسیار بالایی را در نهایت خواهیم داشت.
_ بدلیل اینکه این روش رایج ترین روش اجرای کامپوزیت در ایران است، تعویض بخش های آسیب دیده نما با هزینه کمتری انجام میشود.
روش ریلی Hanging :
در روش ریلی، ورق ها را با استفاده از شیارها، بصورت ریلی بر روی پروفیلهای آلومینیومی نصب می کنند.این حالت سریع تر از روش fixing می باشد و قابلیت جدا سازی و تعویض قطعات را دارد.همچنین به دلیل ناودانی شکل بودن پروفیل ها، دیگر نیازی به آب بندی نما نمی باشد.
روش نصب هنگ :
روش نصب هنگ که به روش هنگینگ نیز مرسوم است، یکی از رایج ترین سیستم های نصب آلومینیوم کامپوزیت در دنیا می باشد. در روش نصب هنگ لبههای برگشت ورق های آلومینیوم کامپوزیت پانچ میشوند.به همین دلیل جهت زیبایی و دقت در نصب بایستی پانچ ورق های آلومینیوم کامپوزیت با دقت بالا صورت گیرد.
مزایای روش نصب هنگ :
_ ورق ها و تایل های اجرا شده قابل تعویض هستند.
_ مناسب جهت نصب پانلهای آلومینیوم کامپوزیت عمودی.
_ زیر سازی در روش نصب هنگ بعد از نصب نیز قابل رگلاژ است.
_ روش نصب هنگ رایج ترین روش اجرای نمای کامپوزیت در جهان است.
_ نیازی به آب بندی نیست، به دلیل اینکه همه آب از ناودانی اصلی خارج می شود.
_ در روش نصب هنگ نیازی به استفاده از چسبهای سیلیکون جهت آببندی نمی باشد.
_ در صورت صدمه احتمالی به ورقهای آلومینیوم کامپوزیت تعویض ورق ها به سهولت امکانپذیر است.
_ انبساط و انقباض ورقهای آلومینیوم کامپوزیت تحت تاثیر تغییرات دمای محیط به سهولت انجام میپذیرد.
_ به دلیل امکان وجود جریان هوا در پشت پانل های آلومینیوم کامپوزیت، تعریق در پشت ورق ها اتفاق نمی افتد.
_ امکان تشکیل پیل الکتریکی وجود ندارد درنتیجه ذرات گرد و غبار بر سطح آلومینیوم کامپوزیت کمتر جذب میگردد.
_ در صورت نفوذ آب به زیرسازی نمای آلومینیوم کامپوزیت، به دلیل استفاده از آلومینیوم و بولت های استیل در زیرسازی، زنگزدگی اتفاق نمیافتد.
روش نصب و انواع ورق کامپوزیت
روش نصب اچ و ال (H & L) :
_ در روش اچ و ال (H & L) سرعت اجرا بسیار بالاست.
_ در روش اچ و ال (H & L) نما توسط خطوط شبکهای پروفیلهای اچ و ال که میتوانند همرنگ یا با رنگ متضاد باشند، پوشیده میشود.
روش ثابت جدید (New Fixing) :
مزایای روش ثابت جدید :
_ امکان رگلاژ بعد از نصب در روش ثابت وجود دارد.
_ در روش ثابت سازه از روش فیکس سبکتر است زیرا از پروفیل آلومینیوم استفاده می شود.
روشهای آببندی
روش تسمه ای :
روش تسمه ای، روشی دیگر از نصب ورق کامپوزیت می باشد.به این صورت که یک تسمه از جنس ورق ها در ژوئن یا شیار بین ورقها قرار گرفته و با چسب پلیاورتان میچسبد.
روش درز گیری :
درزگیری در ژوئن بین ورقها توسط نوار درزگیری انجام میگیرد که این نوار توسط چسب سیلیکونی چسبیده میشود.
روش چسب و فوم :
چسب سیلیکونی درون شیارها بعد از قرارگیری فوم تزریق میشود. چسبها باید متناسب با رنگ ورق انتخاب شوند.
گروه تجاری معماری کیان ارائه دهنده انواع چوب ترموود ضدحریق (کندسوز) و ورق کامپوزیت ارزان و با کیفیت میباشد.
برای مشاوره و ثبت سفارش میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
1 دیدگاه دربارهٔ «انواع ورق کامپوزیت و روش نصب»
با سلام
میخواستم بدونم من میخوام از این ورق های کامپوزیت کوچیک به ابعاد 2/5×2/5سانتیمتر رو برای دیوار کاشی آشپزخونه بصورت تزئینی بچسبونم.از چه چسبی باید استفاده کنم که هم دربرابر رطوبت و خیس شدت و هم اینکه مقاوم در برابر حرارت اشپزخونه ناشی از روشن بودن گاز رو تحمل داشته باشه و جدانشه؟ البته این قطعات رو میدونم که آماده وقتی میخری خودشون دارای چسب هستند ولی من از روی ی کاتالوگ تعدادی رو برداشتم که دیگه از چسب خودش چیزی نمونده.الان با چه چسبی باید اینارو بچسبونم؟
خیلی ممنونم از پاسخگویی شما بزرگواران