نمای ساختمان و انواع آن
نما، دیوار خارجی یا صورت ساختمان است و معمولاً شامل عناصر طراحی مانند قرارگیری پنجره ها یا درها است.بسته به سبک معماری، این عناصر ترتیب خاصی نسبت به آنها دارند.در حالی که کلمه “نما” می تواند هر دیوار خارجی ساختمان با عنصر طراحی را نشان دهد، اما اغلب به دیوار جلو با یک ورودی اشاره دارد.غالباً، نمای جلو نسبت به بقیه سازه ها از طراحی معماری دقیق یا خاصی برخوردار است.یک نما می تواند تحمیلی یا تزئینی باشد.نمای ساختمان در واقع اصلی ترین جزء یک ساختمان میباشد.اولین صحنه ای که هر فرد در ابتدا میبیند نمای ساختمان است.در معماری، نمای ساختمان از نظر طراحی غالباً مهمترین جنبه است.
طراحی نما
وقتی یک معمار نمای ساختمان را طراحی می کند، بسیاری از عناصر را در نظر می گیرد.بطور مثال : ورودی چگونه خواهد بود؟ از چه نوع مصالح ساختمانی مانند سنگ، قاب چوبی یا آجر استفاده خواهد شد؟ آنها همچنین باید به fenestration یا نحوه قرارگیری و نسبت پنجره ها توجه کنند.در طول تاریخ، سبک های معماری تغییر کرده و امروزه نیز تغییر می کنند.معماران از دوره های مختلف سبک های بسیار متفاوتی از نما را ترجیح داده اند.
وقتی به انواع مختلف ساختمان ها نگاه می کنیم، ممکن است واکنش های بسیار متفاوتی نسبت به آنها داشته باشیم. بعضی از آنها بلند و تحمیل کننده هستند، دارای درهای قوسی عظیم و گلدسته های برجسته هستند.دیگران شاید با یک ایوان بزرگ یا پنجره های پهن از آن استقبال می کنند.ظاهر این ورودی های ساختمان تصادفی نیست.معمار آنها را با توجه زیادی به نمای جلوی آنها طراحی کرده است.
ساختمانی با بیش از یک نما
آیا یک ساختمان می تواند بیش از یک نما داشته باشد؟بله.یک ساختمان بزرگ و تزئین شده، مانند ساختمان دادگاه عالی ایالات متحده، ممکن است بیش از یک ورودی بزرگ داشته باشد که گاهی اوقات آن را ورودی شرقی یا غربی یا نمای شرقی یا غربی می نامند.با این حال، برای خانه های خانوادگی، نما در حاشیه یا جلوی ساختمان در نظر گرفته شده است. صاحبان خانه، نما و هر آنچه در جلوی ساختمان است را برای افزودن یا افزایش جذابیت محدود کردن در نظر می گیرند. خانه های مدرنی که کمتر مستطیل شکل هستند ممکن است 100٪ نما باشند.
انتخاب متریال نمای ساختمان برعهده کارفرما میباشد.کارفرما با توجه به محل پروژه، شرایط آب و هوا، نوع پروژه اعم از فروشگاه، منزل مسکونی، پاساژها و … متریال را انتخاب می کند.
انواع متریال مدرن
نمای ساختمان یا پروژه شامل متریال های گوناگونی از جمله چوب ترمو، ورق کامپوزیت در طرح های متنوع (ورق کامپوزیت طرح سنگ، ورق کامپوزیت طرح آجر، ورق کامپوزیت طرح چوب، ورق کامپوزیت آینه ای، ورق کامپوزیت سه بعدی، ورق کامپوزیت لانه زنبوری و …)، کرتین وال و … میباشد.
دلیل استفاده از ورق کامپوزیت در نمای ساختمان استحکام آن در برابر عوامل جوی، وزن کم، ضدحریق، نصب آسان و دارابودن تنوع بالا میباشد.
چوب ترمو
چوب ترمو یا چوب ترمووود نیز به نوبه خود دارای ویژگی هایی است که مورد پسند بسیاری از کارفرمایان میباشد.چوب ترمووود یک متریال طبیعی است و زیبایی و جذابیت خاص خود را دارد.از چوب ترمووود میتوان در نمای ساختمان، دکوراسیون داخلی، آلاچیق، پرگولا، روف گاردن و … بهره مند شد.نوعی چوب ترمو در بازار موجود است که چوب ترمو ضدحریق یا چوب ترمو کندسوز نامیده میشود.چوب ترمو متریالی است که امروزه در میان کاربران بسیار رایج شده است.برترین ویژگی چوب ترمو خاصیت ضدآب بودن آن میباشد.همچنین دارای وزنی سبک، مقاوم در برابر حشرات موذی، عایق دما و صوت، استحکام در برابر عوامل جوی و بسیاری ویژگی دیگر میباشد.
کرتین وال
کرتین وال یکی دیگر از متریال هایی است که در نمای ساختمان بکار میرود و بسیار شیک و مدرن میباشد.از کرتین وال در ساختمان های تجاری، فروشگاه های زنجیره ای، پاساژها و … استفاده میشود که جلوه ای بسیار جذاب دارد.
در این مقاله به طور مختصر در رابطه با چند متریال مدرن توضیحاتی داده شد.لازم به ذکر است که چندین متریال نوین دیگر در بازار موجود است که امروزه بسیار رواج یافته برای کسب اطلاعات در رابطه با آن ها میتوانید به مقالات سایت مراجعه کنید.
گروه تجاری معماری کیان ارائه دهنده انواع چوب ترمو کندسوز (ضدحریق) و ورق کامپوزیت ارزان و با کیفیت میباشد.